Blog

Condividi su facebook
Condividi su twitter
Condividi su linkedin
8 Gennaio 2023

doxycycline, tabletë gojore

doxycycline, tabletë gojore

Pikat kryesore për doxycycline

 • tableti oral doxycycline është në dispozicion si një ilaç gjenerik dhe markë. Emrat e markave: Acticlate, Doryx, Doryx MPC.
 • Doxycycline vjen në tre forma gojore: një tabletë, një kapsulë dhe një pezullim. Ajo gjithashtu vjen si një zgjidhje për injeksion, i cili jepet vetëm nga një ofrues i kujdesit shëndetësor.
 • Tableta orale e doxycycline përdoret për të trajtuar infeksione dhe puçrra të rënda. Përdoret gjithashtu për të parandaluar malarinë.
 • efektet anësore të doxycycline

  tableti oral doxycycline mund të shkaktojë efekte anësore. Disa janë më të zakonshme, dhe disa janë serioze.

  efekte anësore më të zakonshme

  Efektet anësore më të zakonshme të doxycycline mund të përfshijnë:

  • Humbja e oreksit
  • nauze dhe nauze dhe nauze dhe nauze dhe nauze dhe Të vjella
  • skuqje
  • Ndjeshmëria ndaj diellit
  • Zbatimi i përkohshëm i dhëmbëve të rritur (largohet me pastrimin e dentistëve pasi droga të ndalet)

  Nëse këto efekte janë të buta, ato mund të largohen brenda disa ditësh ose disa javësh. Nëse ata janë më të rëndë ose nuk ikin, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj.

  Ky ilaç nuk shkakton përgjumje.

  Efektet anësore serioze

  Thirrni menjëherë mjekun tuaj nëse keni efekte anësore serioze. Thirrni 911 nëse simptomat tuaja ndjehen kërcënuese për jetën ose nëse mendoni se keni një urgjencë mjekësore. Efektet anësore serioze dhe simptomat e tyre mund të përfshijnë sa vijon:

  • Diarre e lidhur me antibiotikët. Simptomat mund të përfshijnë:
  • Diarre e rëndë
  • Diarre e përgjakshme
  • Humbja e peshës
 • Presioni i lartë i gjakut brenda kafkës suaj. Simptomat mund të përfshijnë:

   Ulçera në ezofagun tuaj (mund të ketë më shumë të ngjarë nëse merrni dozën tuaj në kohën e gjumit). Simptomat mund të përfshijnë:

   • Djegia ose dhimbja në gjoksin tuaj
   • Anemia
   • Pankreatiti. Simptomat mund të përfshijnë:
    • Dhimbje në pjesën e sipërme të barkut, ose dhimbje në barkun tuaj që lëviz në shpinë ose përkeqësohet pasi të hani
    • Ethet
    • Reagimet serioze të lëkurës. Simptomat mund të përfshijnë:

      Qëllimi ynë është t'ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet prekin secilin person ndryshe, ne nuk mund të garantojmë që ky informacion përfshin të gjitha efektet anësore të mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë diskutoni efektet anësore të mundshme me një ofrues të kujdesit shëndetësor i cili njeh historinë tuaj mjekësore.

      Paralajmërime të rëndësishme

      • Ndryshimi i përhershëm i paralajmërimit të ngjyrës së dhëmbit: Ky ilaç mund të shkaktojë ndryshime të përhershme në ngjyrën e dhëmbëve tek fëmijët nëse përdoret gjatë zhvillimit të dhëmbëve. Kjo kohë përfshin gjysmën e fundit të shtatzënisë gjatë moshës 8 vjeç. Dhëmbët e fëmijëve mund të ndryshojnë në të verdhë, gri ose kafe.
      • Paralajmërim i diarresë të lidhur me antibiotikët: Ky ilaç mund të shkaktojë diarre të lidhur me antibiotik. Kjo mund të shkojë nga diarreja e butë deri në infeksion të rëndë të zorrës së trashë. Në raste të rralla, ky efekt mund të jetë fatal (shkaktoni vdekjen). Nëse keni diarre të rëndë ose të vazhdueshme, tregoni mjekut tuaj. Ata mund të ndalojnë trajtimin tuaj me këtë ilaç.
      • Paralajmërim i hipertensionit intrakranial: Ky ilaç mund të shkaktojë hipertension intrakranial, ose presion të lartë të gjakut brenda kafkës tuaj. Simptomat mund të përfshijnë dhimbje koke, shikim të paqartë, shikim të dyfishtë dhe humbje të shikimit. Tregoni mjekut tuaj menjëherë nëse i keni këto simptoma. Ju gjithashtu mund të keni ënjtje brenda syve tuaj. Gratë e moshës së lindjes së fëmijëve që janë mbipeshë kanë një rrezik më të lartë të kësaj gjendje. Nëse keni pasur hipertension intrakranial më parë, rreziku juaj është gjithashtu më i lartë.
      • Paralajmërim i rëndë i reagimit të lëkurës: Ky ilaç mund të shkaktojë reagime serioze të lëkurës. Këto përfshijnë kushte të quajtura sindromi Stevens-Johnson, nekrolizë toksike epidermale dhe reagim të drogës me eozinofili dhe simptoma sistemike (veshje). Simptomat mund të përfshijnë fshikëza, lëkurë zhvishem dhe një skuqje të njollave të vogla vjollcë. Nëse keni ndonjë prej këtyre simptomave, ndaloni të merrni këtë ilaç dhe telefononi menjëherë mjekun tuaj.
      • Rritja e vonuar e kockave të vonuara të kthyeshme: Ky ilaç mund të parandalojë rritjen e kockave tek fëmijët nëse merret nga nëna gjatë tremujorit të dytë dhe të tretë të shtatzënisë. Mund të parandalojë gjithashtu rritjen e kockave tek fëmijët nëse merret deri në moshën 8 vjeç. Kjo rritje e vonuar e kockave është e kthyeshme pas ndalimit të ilaçit.
      • Paralajmërim për fotosensibilitetin: Ky ilaç mund të bëjë që lëkura juaj të jetë më e ndjeshme ndaj dritës së diellit sesa zakonisht. Pasja e ekspozimit ndaj dritës së diellit për periudha të shkurtra kohe mund të shkaktojë skuqje të lëkurës, kruajtje, skuqje ose djegie të rëndë nga dielli. Nëse po e merrni këtë ilaç, përpiquni të qëndroni jashtë dritës së diellit të drejtpërdrejtë. Nëse nuk mundeni, sigurohuni që të aplikoni ekranin e diellit dhe të vishni veshje mbrojtëse.
      • isfarë është doxycycline?

       Tableta orale e doxycycline është një ilaç pa recetë që është në dispozicion si droga e markës Acticlate, Doryx dhe Doryx MPC. Alsoshtë gjithashtu në dispozicion si një ilaç gjenerik. Barnat gjenerike zakonisht kushtojnë më pak. Në disa raste, ato mund të mos jenë të disponueshme në çdo forcë ose formë si versioni i markës.

       Tabletat doxycycline vijnë në forma të lëshimit të menjëhershëm dhe të lëshimit të vonuar. Doxycycline gjithashtu vjen në dy forma të tjera gojore: kapsulë dhe zgjidhje. Për më tepër, doxycycline vjen në një zgjidhje për injeksion, i cili jepet vetëm nga një ofrues i kujdesit shëndetësor.

       Pse përdoret

       Doxycycline përdoret për të trajtuar infeksionet bakteriale. Këto mund të përfshijnë disa sëmundje seksualisht të transmetueshme, infeksione të lëkurës, infeksione të syve, infeksione të frymëmarrjes dhe më shumë. Përdoret gjithashtu si një trajtim shtesë për puçrrat e rënda dhe për të parandaluar malarinë te njerëzit që planifikojnë të udhëtojnë në zona me tendosje të caktuara të malaries.

       Ky ilaç mund të përdoret si pjesë e një terapie të kombinuar. Kjo do të thotë që ju mund të keni nevojë ta merrni atë me ilaçe të tjera.

       Si funksionon

       Doxycycline i përket një klase të ilaçeve të quajtura tetracikline. Një klasë e barnave është një grup ilaçesh që funksionojnë në një mënyrë të ngjashme. Këto ilaçe shpesh përdoren për të trajtuar kushte të ngjashme.

       Ky ilaç funksionon duke bllokuar një proteinë bakteriale nga bërja. Kjo e bën këtë duke u detyruar me njësi të caktuara të proteinës. Kjo ndalon që proteina të rritet dhe të trajtojë infeksionin tuaj.

       doxycycline mund të bashkëveprojë me ilaçe të tjera

       tabletë me gojë doxycycline mund të bashkëveprojë me ilaçe, vitamina ose barishte të tjera që mund të merrni. Një ndërveprim është kur një substancë ndryshon mënyrën se si funksionon një ilaç. Kjo mund të jetë e dëmshme ose të parandalojë që droga të funksionojë mirë.

       Për të ndihmuar në shmangien e ndërveprimeve, mjeku juaj duhet të menaxhojë me kujdes të gjitha ilaçet tuaja. Sigurohuni që t'i tregoni mjekut tuaj për të gjitha ilaçet, vitaminat ose bimët që po merrni. Për të zbuluar se si mund të bashkëveprojë ky ilaç me diçka tjetër që po merrni, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj.

       Shembuj të ilaçeve që mund të shkaktojnë ndërveprime me doxycycline janë renditur më poshtë.

       Droga që nuk duhet t'i përdorni me doxycycline

       Mos i përdorni këto ilaçe me doxycycline. Bërja e kësaj mund të shkaktojë efekte të rrezikshme në trupin tuaj. Shembuj të këtyre ilaçeve përfshijnë:

       • Penicilinë. Doxycycline mund të ndërhyjë në mënyrën se si penicilina vret bakteret.
       • izotretinoin. Marrja e izotretinoinës dhe doxycycline së bashku mund të rrisë rrezikun tuaj për hipertension intrakranial.

       Kjo për shkak se sasia e doxycycline në trupin tuaj mund të ulet. Shembuj të barnave që mund të shkaktojnë këtë lloj ndërveprimi përfshijnë:

       • antacidet që përmbajnë alumin, kalcium, magnez, subsalicilate bismuth, dhe përgatitje që përmbajnë hekuri
       • Ilaçet e sekuestrimit siç janë Barbiturates, Carbamazepine, dhe Fenitoin

       Ndërveprimet që mund të rrisin efektet anësore

       Marrja e doxycycline me ilaçe të caktuara ngre rrezikun tuaj të efekteve anësore nga këto ilaçe. Një shembull i një ilaçi që mund të shkaktojë këtë lloj ndërveprimi është:

       • Warfarin. Mjeku juaj mund të ulë dozën e warfarin tuaj nëse duhet ta merrni me doxycycline.

       Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t'ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet bashkëveprojnë ndryshe në secilin person, ne nuk mund të garantojmë që ky informacion përfshin të gjitha ndërveprimet e mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Flisni gjithmonë me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor për ndërveprimet e mundshme me të gjitha ilaçet me recetë, vitaminat, bimët dhe shtesat, dhe ilaçet pa recetë që po merrni. Paralajmërimet e Doxycycline

       Doxycycline

       Tableta Doxycycline Oral vjen me disa paralajmërime.

       Paralajmërimi i alergjisë

       Doxycycline mund të shkaktojë një reaksion të rëndë alergjik. Simptomat mund të përfshijnë:

       • Problemin e frymëmarrjes
       • ënjtjen e fytit ose gjuhës tuaj

       Nëse keni një reaksion alergjik, telefononi mjekun tuaj ose qendra lokale e kontrollit të helmit menjëherë. Nëse simptomat tuaja janë të rënda, telefononi 911 ose shkoni në dhomën më të afërt të urgjencës.

       Mos e merrni përsëri këtë ilaç nëse keni pasur ndonjëherë një reagim alergjik ndaj tij ose tetraciklinave të tjera. Marrja e tij përsëri mund të jetë fatale (shkaktoni vdekjen).

       Paralajmërimi i ndërveprimit ushqimor

       Ushqimet që përmbajnë kalcium mund të bllokojnë sasinë e këtij ilaçi që thithet nga trupi juaj. Kjo do të thotë se mund të mos funksionojë gjithashtu për të trajtuar gjendjen tuaj. Disa ushqime që janë të pasura me kalcium përfshijnë qumështin dhe djathin. Nëse hani ose pini këto sende, veproni të paktën një orë para se të merrni këtë ilaç ose një orë pasi të merrni këtë ilaç.

       Paralajmërime për njerëzit me kushte të caktuara shëndetësore

       për gratë e moshës së lindjes së fëmijëve që janë mbipeshë: Ju keni një rrezik më të lartë të presionit të lartë të gjakut brenda kafkës suaj nga ky ilaç. Pyesni mjekun tuaj nëse ky ilaç është i duhuri për ju.

       Për njerëzit me një histori të hipertensionit intrakranial: Ju keni një rrezik më të lartë të presionit të lartë të gjakut brenda kafkës suaj nga ky ilaç. Pyesni mjekun tuaj nëse ky ilaç është i duhuri për ju.

       Paralajmërimet për grupet e tjera

       Për gratë shtatzëna: Nuk ka studime adekuate mbi përdorimin e doxycycline në gratë shtatzëna.

       Bisedoni me mjekun tuaj nëse jeni shtatzënë ose po planifikoni të mbeteni shtatzënë. Kërkojini mjekut tuaj t'ju tregojë për rrezikun specifik për shtatzëninë. Ky ilaç duhet të përdoret vetëm nëse rreziku i mundshëm për shtatzëninë është i pranueshëm duke pasur parasysh përfitimin e mundshëm të drogës. Thirrni menjëherë mjekun tuaj nëse mbeteni shtatzënë ndërsa merrni këtë ilaç.

       Për gratë që ushqehen me gji: Doxycycline kalon në qumështin e gjirit dhe mund të shkaktojë efekte anësore në një fëmijë që ushqehet me gji. Flisni me mjekun tuaj nëse e ushqeni me gji fëmijën tuaj. Ju mund të duhet të vendosni nëse do të ndaloni ushqyerjen me gji ose të ndaloni marrjen e këtij ilaçi.

       Për të moshuarit: Veshkat e të moshuarve mund të mos funksionojnë ashtu si dikur. Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron në trupin tuaj për një kohë më të gjatë. Kjo ngre rrezikun tuaj për efekte anësore.

       Për fëmijët: Ky ilaç mund të shkaktojë zbritje të dhëmbëve në kohën kur po zhvillohen dhëmbët.

       Ky ilaç nuk duhet të përdoret tek fëmijët që janë 8 vjeç ose më të ri, përveç nëse përfitimi i mundshëm tejkalon rrezikun. Në këta fëmijë, përdorimi i tij rekomandohet për trajtimin e kushteve të rënda ose kërcënuese për jetën, siç janë ethet e ndotura nga antraksi ose Rocky Mountain, dhe kur asnjë trajtim tjetër nuk është në dispozicion ose nuk është treguar të funksionojë.

       Si të marrësh doxycycline

       Ky informacion dozimi është për tablet oral doxycycline. Të gjitha dozat e mundshme dhe format e ilaçeve mund të mos përfshihen këtu. Doza juaj, forma e drogës dhe sa shpesh ju merrni ilaçin do të varet nga:

       • Mosha juaj
       • gjendja që trajtohet
       • Sa e rëndë tuaj Gjendja është
       • Kushtet e tjera mjekësore Ju keni
       • Si reagoni ndaj dozës së parë

       Informacioni i dozës më poshtë është për kushtet që ky ilaç është më së shpeshti i përshkruar për të trajtuar. Kjo listë mund të mos përmbajë të gjitha kushtet për të cilat mjeku juaj mund ta përshkruajë këtë ilaç. Nëse keni pyetje në lidhje me recetën tuaj, bisedoni me mjekun tuaj.

       Format dhe pikat e forta

       Generic: Doxycycline

       • Forma: Tablet oral
       • Fuqitë: 20 mg, 50 mg, 75 MG, 100 mg, 150 mg
       • Forma: Tableta orale e lëshimit të vonuar
       • Fuqitë: 50 mg, 75 mg, 100 mg, 150 mg, 200 MG

       Markë: Doryx

       • Forma: Tableta orale e lëshimit të vonuar
       • Fuqitë: 50 mg, 75 mg, 80 mg, 100 mg, 150 mg, 200 mg

       Marka: Doryx MPC

       dozimi për infeksion

       dozimi i të rriturve (moshat 18–64 vjeç)

       Generic-lëshimi i menjëhershëm:

       • Dozimi tipik: 200 mg Në ditën e parë të trajtimit, të marra si 100 mg çdo 12 orë. Kjo pasohet nga 100 mg në ditë. Për infeksione më të rënda, rekomandohet 100 mg çdo 12 orë.
       • Kjo pasohet nga 100 mg, e marrë si një dozë e vetme ditore ose 50 mg çdo 12 orë. Për infeksione më të rënda, rekomandohet 100 mg çdo 12 orë.
       • Kjo pasohet nga 120 mg, e marrë si një dozë e vetme ditore ose 60 mg çdo 12 orë. Për infeksione më të rënda, rekomandohet 120 mg çdo 12 orë.
       • 99 paund (45 kg) dhe kanë infeksion të rëndë ose të rrezikshëm për jetën, siç është ethet e njollosura Rocky Mountain: Doza e rekomanduar është 2.2 mg/kg çdo 12 orë.
       • Për fëmijët që peshojnë më pak se 99 paund (45 kg), janë më të vjetër se 8 vjet, dhe kanë infeksion më pak të rëndë: Doza e rekomanduar në ditën e parë të trajtimit është 4.4 mg/kg, e ndarë në dy doza. Pas kësaj, doza ditore e mirëmbajtjes duhet të jetë 2.2 mg/kg, e dhënë si një dozë e vetme ose e ndarë në dy doza ditore.
       • Për fëmijët që peshojnë 99 paund (45 kg) ose më shumë: Përdorni dozimin e të rriturve.
       • Për fëmijët që peshojnë më pak se ose të barabartë me 99 paund (45 kg): Doza e rekomanduar është 4.4 mg/kg e ndarë në dy doza në ditën e parë të trajtimit. Kjo pasohet nga 2.2 mg/kg dhënë si një dozë e vetme ditore ose e ndarë në dy doza.
       • Për infeksion më të rëndë: Mund të përdoren doza deri në 4.4 mg/kg.
       • Për fëmijët që peshojnë më shumë se 99 paund (45 kg): Përdorni dozimin e të rriturve.

       Doryx Mpc:

       : Dozimi i rekomanduar është 2.6 mg/kg çdo 12 orë.

      • Për fëmijët që peshojnë më pak se 99 paund (45 kg), janë më të vjetër se 8 vjet, dhe kanë infeksion më pak të rëndë: Doza e rekomanduar në ditën e parë të trajtimit është 5.3 mg/kg, e ndarë në dy doza. Pas kësaj, doza ditore e mirëmbajtjes duhet të jetë 2.6 mg/kg, e dhënë si një dozë e vetme ose e ndarë në dy doza ditore.
      • Për fëmijët që peshojnë 99 paund (45 kg) ose më shumë: Përdorni dozimin e të rriturve.
      • dozë e lartë (moshat 65 vjeç e më të vjetër)

       Mjeku juaj mund t'ju fillojë në një dozë të ulur ose në një orar të ndryshëm. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e niveleve të këtij ilaçi nga ndërtimi i shumë në trupin tuaj.

       dozimi për parandalimin e malaries

       dozimi i të rriturve (moshat 18-64 vjeç)

       Generic-Lëshimi i menjëhershëm, Doryx, dhe Acticlate:

       • Dozimi tipik: 100 mg në ditë. Filloni terapinë 1 deri në 2 ditë para se të udhëtoni në zonë me malarinë. Vazhdoni trajtimin ditor për 4 javë pas largimit nga zona.

       Doryx MPC:

       • Doza tipike: 120 mg në ditë. Filloni terapinë 1 deri në 2 ditë para se të udhëtoni në zonë me malarinë. Vazhdoni trajtimin ditor për 4 javë pas largimit nga zona.
       • 2 mg/kg një herë në ditë, deri në dozën e të rriturve. Filloni terapinë 1 deri në 2 ditë para se të udhëtoni në zonëith malaria. Vazhdoni trajtimin ditor për 4 javë pas largimit nga zona.
       • Filloni terapinë 1 deri në 2 ditë para se të udhëtoni në zonë me malarinë. Vazhdoni trajtimin ditor për 4 javë pas largimit nga zona.
       • dozë e germixil mashtrim lartë (moshat 65 vjeç e më të vjetër)

        Mjeku juaj mund t'ju fillojë në një dozë të ulur ose në një orar të ndryshëm. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e niveleve të këtij ilaçi nga ndërtimi i shumë në trupin tuaj.

        merrni si të drejtuar

        tabletë orale doxycycline përdoret për trajtim afatshkurtër. Ajo vjen me rreziqe serioze nëse nuk e merrni siç përshkruhet.

        Nëse ndaloni ta merrni ilaçin papritmas ose nuk e merrni fare: Infeksioni juaj ka të ngjarë të mos largohet. Nëse po e merrni atë për parandalimin e malaries, nuk do të mbroheni nga infeksione të caktuara. Kjo mund të jetë fatale.

        Nëse ju mungojnë doza ose nuk e merrni ilaçin në orar: Ilaçi juaj mund të mos funksionojë gjithashtu ose mund të ndalojë së punuari plotësisht. Ju mund të ndjeheni më mirë para se të mbaroni kursin tuaj të trajtimit, por duhet të vazhdoni të merrni ilaçet tuaja siç drejtohet. Kalimi i dozave ose dështimi për të përfunduar kursin e plotë të trajtimit mund të zvogëlojë sa mirë funksionon trajtimi juaj. Mund të shkaktojë gjithashtu rezistencë ndaj antibiotikëve. Kjo do të thotë që infeksioni juaj nuk do t'i përgjigjet doxycycline ose antibiotikëve të tjerë në të ardhmen.

        Nëse merrni shumë: mund të keni nivele të rrezikshme të ilaçit në trupin tuaj dhe të përjetoni më shumë efekte anësore. Nëse mendoni se keni marrë shumë nga kjo ilaç, telefononi mjekun tuaj ose qendrën lokale të kontrollit të helmit. Nëse simptomat tuaja janë të rënda, telefononi 911 ose shkoni menjëherë në dhomën më të afërt të urgjencës.

        Çfarë të bëni nëse ju mungon një dozë: Merrni dozën tuaj sa më shpejt që të mbani mend. Nëse mbani mend vetëm disa orë para dozës tuaj të ardhshme të planifikuar, merrni vetëm një dozë. Asnjëherë mos u përpiqni të kapni duke marrë dy doza menjëherë. Bërja e kësaj mund të rezultojë në efekte anësore të rrezikshme.

        Si të tregoni nëse ilaçi po funksionon: Simptomat tuaja mund të fillojnë të përmirësohen dhe ju mund të ndjeheni më mirë.

        Konsiderata të rëndësishme për marrjen e këtij doxycycline

        Mbani në mend këto konsiderata nëse mjeku juaj përshkruan tabletin gojor doxycycline për ju.

        General

       • Ju mund ta merrni këtë ilaç me ose pa ushqim
       • Ju mund ta shkurtoni tabletin oral, por mos e shtypni atë. Nëse nuk mund ta gëlltisni tabletën e lëshimit të vonuar të tërë, mund ta prishni dhe ta spërkatni në mollë. Merrni përzierjen menjëherë dhe gëlltisni pa e përtypur atë.
       • Mbajeni këtë ilaç larg dritës.
       • Mos e ruani këtë ilaç në zona me lagështi ose të lagur, siç janë banjat.
       • Kur fluturoni, mos e vendosni kurrë në një çantë të kontrolluar. Mbajeni atë në çantën tuaj të mbartur.
       • Mos u shqetësoni për makinat me rreze X të aeroportit. Ata nuk mund të dëmtojnë ilaçet tuaja.
       • Ju mund të duhet të tregoni stafin e aeroportit etiketën e farmacisë për ilaçet tuaja. Gjithmonë mbani me vete kutinë origjinale të etiketuar me recetë.
       • Mos e vendosni këtë ilaç në ndarjen e dorezës së makinës suaj ose lëreni atë në makinë. Sigurohuni që të shmangni bërjen e kësaj kur moti është shumë i nxehtë ose shumë i ftohtë.

       Shmangni diellin nëse mundeni. Nëse nuk mundeni, sigurohuni që të aplikoni ekranin e diellit dhe të vishni veshje mbrojtëse.

       Sigurimi

       Shumë kompani të sigurimeve kërkojnë një autorizim paraprak për këtë ilaç. Kjo do të thotë që mjeku juaj mund të ketë nevojë të marrë miratimin nga kompania juaj e sigurimeve përpara se kompania juaj e sigurimeve të paguajë recetën.

       A ka ndonjë alternativë?

       Ka ilaçe të tjera në dispozicion për të trajtuar gjendjen tuaj. Disa mund të jenë më të përshtatshëm për ju se të tjerët. Bisedoni me mjekun tuaj për opsionet e tjera të drogës që mund të funksionojnë për ju.

       Përgjegjësia: Lajmet mjekësore sot kanë bërë çdo përpjekje për të siguruar që të gjitha informacionet janë faktikisht të sakta, gjithëpërfshirëse dhe të azhurnuara. Sidoqoftë, ky artikull nuk duhet të përdoret si zëvendësues i njohurive dhe ekspertizës së një profesionisti të licencuar të kujdesit shëndetësor. Gjithmonë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj ose profesionist tjetër të kujdesit shëndetësor përpara se të merrni ndonjë ilaç. Informacioni i drogës që përmbahet këtu është subjekt i ndryshimit dhe nuk ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, udhëzimet, masat paraprake, paralajmërimet, ndërveprimet e drogës, reaksionet alergjike ose efektet anësore. Mungesa e paralajmërimeve ose informacioneve të tjera për një ilaç të caktuar nuk tregon se kombinimi i ilaçeve ose ilaçeve është i sigurt, efektiv ose i përshtatshëm për të gjithë pacientët ose të gjitha përdorimet specifike.

       • Sëmundjet tropikale
       • Shëndeti/verbëria e syve